3 români au participat la un curs UEFA pentru instructori la Belfast

În perioada 7-9 mai, la Belfast, în organizarea FIFA și UEFA, a avut loc a 6-a ediție a "Cursul de pregătire al arbitrilor asistenți". Din partea României au participat Alexandru Deaconu, Augustus Constantin și Dan Monea. Primul în calitatea de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrior, al doilea ca instructor UEFA, iar cel de-al treilea ca instructor în pregătirea fitness a arbitrilor din ţara noastră.
Cursul a fost condus de personalități din rândul arbitrajului. Prima alocuțiune a fost chiar a lui Jim Boys, președintele arbitrilor FIFA. Au mai fost prezenți Fernando Tresaco (Spania), Steve Bennett (Anglia), Hugh Dallas (Scoția).
La fiecare ediție a cursului participă câte un "debutant" din fiecare țară. De această dată, în această postură s-a aflat Augustus Constantin, căruia îi revine acum misiunea de a transmite tuturor cavalerilor fluierului din țara noastră noutățile de la Belfast.Prioritară a fost tema referitoare la brigăzile cu șase arbitri. În prezent, nu mai puțin de 15 țări au preluat această formulă. Se dorește o și mai bună colaborare a tuturor celor șase la intervențiile din suprafața de pedeapsă și la ofsaid.
Pe ordinea de zi a cursului s-au mai aflat și alte teme cu care se confruntă arbitrajul: sancțiunile tehnice și disciplinare în cazurile faulturilor din imprudență, faulturilor dure, atacurile violente, dar și poziția de ofsaid, cu toate clarificările de ultimă oră.
Mult dezbătută a fost și sancțiunea disciplinară în cazul comiterii hențului. Interesant este că UEFA recomandă ca în zona gri a deciziei (oscilația între cartonaș galben și roșu) să se țină cont și de istoricul meciului. Să apară așa-zisa decizie în spiritul jocului. Spre exemplu, să nu se dicteze neapărat eliminare dacă a fost un meci desfășurat în spiritul fair play.
O altă discuție a fost pe seama simulărilor. Se lucrează la introducerea unor pedepse dure pentru cei care apelează la aceste metode.
La finalul cursului, fiecare federație a primit 6 DVD-uri cu un total de 20 de ore de materiale didactice. Acestea vor fi predate la viitoarele cursuri organizate de CCA.        
La Belfast au fost prezenți reprezentanți ai tuturor federațiilor din Europa împăărțiți pe diferite grupe de lucru. România s-a aflat alături de arbitri din țări precum Anglia, Olanda, Elveția, Grecia, Austria, Ucraina, Slovenia, informează frf.ro.

0 Response to "3 români au participat la un curs UEFA pentru instructori la Belfast"

Posting Komentar