În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2015 a avut loc a 42-a ediţie a Campionatului European de Karate Wado-kai. La evenimentul desfăşurat în capitala Ungariei, Budapesta, au participat 12 ţări cu peste 200 de sportivi. Cinci sportivi legitimați la Asociaţia Clubul Sportiv KOKKI (ACS KOKKI) din comuna Cornu, judeţul Prahova, au participat la cel mai important eveniment din Europa dedicat Karate-ului Wado-kai.
Copiii au obţinut 3 medalii de bronz la categoriile kata individual, kata perechi şi kumite pe echipe. Medaliaţii din acest an sunt: Marius Popa (locul III - kata perechi masculin, 10-11 ani) şi Alexandru Tudose(locul III - kata individual masculin, 10-11 ani; locul III - kata perechi masculin, 10-11 ani; locul III - kumite echipe masculin, 10-11 ani). Aceștia au făcut parte, împreună cu Andrei Munteanu, Bianca Voica şi Marius Igriţ, din echipa națională a României, alături de sportivii de la cluburile IKUEIKAN (București) și GRIFONIS WADO-KAI (Drobeta Turnu Severin). Delegaţia română a fost condusă de Sensei Nobuyuki Nukina (5DAN JKF). România s-a întors cu 11 medalii de aur, 6 de argint şi 16 medalii de bronz.
Pe această cale dorim să mul
țumim Primăriei şi Consiliului Local al comunei Cornu care ne-au sprijinit financiar pentru a face posibilă deplasarea sportivilor de la ACS KOKKI din Cornu în Budapesta. Cu ajutorul acestora, sportivii noștri au beneficiat de echipament de protecție, de plata transportului şi a cazării pe timpul competiției. De asemenea, dorim să-i mulțumim lui Sensei Nukina Nobuyuki pentru pregătirea acestor minunați copii”, a menționat Flavian Grădeanu, Președintele Asociaţiei Clubul Sportiv KOKKI şi unul dintre antrenorii secunzi ai lotului României.

Sportivii participan
ți la acest eveniment au fost selecționați în urma Campionatului Național de Karate Wado-kai, ce a avut loc la Izvorani, în luna mai. Astfel, câștigătorii locurilor I, II și III au fost aleși pentru a participa la această competiţie.

0 Response to " "

Posting Komentar