Sportul de performanţă va putea fi finanţat de la bugetul local. Totul e să se şi vrea!

La mijlocul acestei săptămâni, în şedinţa Guvernului României s-au adus o serie de modificări la Legea Sportului 69/2000, cea mai importantă dintre acestea fiind că "prin Hotărâre de Consiliu Local / Judeţean se pot finanţa de la bugetul local / judeţean structurile sportive din sportul de performanţă, sport care este de interes naţional şi nu de interes general, în sensul Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile".
Practic, mai pe româneşte, Consiliile Locale sau Judeţene dacă vor şi dispun de fondurile necesare, pot sprijini sportul de performanţă.
Măsura vine după ce mai multe cluburi de fotbal din Ligile a 2-a şi a 3-a, care erau finanţate de la bugetele locale, au avut serioase probleme după controale ale inspectorilor Curţii de Conturi.
Pentru Câmpina, această măsură legislativă vine târziu, după ce numai în acest mandat început în 2012 s-au distrus două echipe de fotbal (Unirea şi CSM), ambele din Liga a 3-a, şi una da handbal (HCM), care evolua în Divizia A. Sigur, Câmpina încă mai excelează şi la alte sporturi - atletism, motocros, arte marţiale, astfel încât din toată această paletă de discipline sportive (e drept, nu prea largă), dacă ar exista bune intenţii, aleşii ar avea de unde să... aleagă. Acum, rămâne de văzut în ce măsură reprezentanţii administraţiei locale care nu vor fi ocupaţi să dea cu subsemnatul pe la DNA vor avea voinţa necesară pentru ca municipiul Câmpina să aibă din nou sport de performanţă! Că bani sunt destui...

0 Response to "Sportul de performanţă va putea fi finanţat de la bugetul local. Totul e să se şi vrea!"

Posting Komentar