Lecţia de arbitraj a lui Ovidiu Haţegan la Rapid - Petrolul

M-am uitat aseară la Rapid - Petrolul... Şi am văzut un arbitraj de înaltă clasă al lui Ovidiu Haţegan. Şi am să explic... Mulţi au spus, inclusiv comentatorii partidei, că Haţegan a lăsat jocul prea liber. Da, dar tocmai acestea este spiritul jocului! Haţegan a avut puterea de a rezista tentaţiei din campionatul nostru pentru a fluiera aproape orice, la "alibi", pentru a fi acoperit în permanenţă de regulament. În schimb, a lăsat jocul foarte liber, în stil britanic şi a aplicat în câteva rânduri excepţional clauza avantajului!
A fost o adevărată lecţie de arbitraj şi mulţi ar trebui să înţeleagă că aceasta este filosofia arbitrajului - să rămână în planul secund, dar controlând în permanenţă jocul!
Haţegan a dus la bun sfârşit un astfel de meci cu un singur cartonaş galben şi fluierând foarte puţin, aceasta fiind - cel puţin în opinia mea - marea calitate a unui arbitru. Sigur, Haţegan a fost "ajutat" şi de jucătorii celor două echipe, care, deşi la început păreau miraţi că nu primiseră fault la o anumită intervenţie, apoi au înţeles că Haţegan a procedat la fel pentru ambele tabere, un alt mare atu al prestaţiei de aseară a medicului din Arad.
Sigur, poate nu toţi cei care citiţi aceste rânduri veţi fi de acord cu mine. Nici nu trebuie! Este doar un punct de vedere, iar cei care aspiră la o carieră de arbitru cred că ar trebui să vadă în prestaţia de aseară a lui Haţegan o lecţie despre cum trebuie condusă o partidă!

0 Response to "Lecţia de arbitraj a lui Ovidiu Haţegan la Rapid - Petrolul"

Posting Komentar