"Câinii" de pe Pielari şi... muşchii lor

În urmă cu o săptămână am primit cu multă bucurie revenirea în tabăra celor care au puterea să arate maldărul de gunoi din curtea lui "Don Lică" a apreciatului ziarist Dragoş Trestioreanu. În repetate rânduri am atras atenţia că una dintre practicile în cel mai pur stil mafiot ale clanului "Don Lică" este şi închiderea gurii unor posibili contestatari - pe unul îl ia prin deplasări, pe altul îl plăteşte generos, altuia îi face loc în "schema" unei formaţii "prietene" şi, uite-aşa, cei care nu au coloană vertebrală, dar merg cu nasul în vânt, ajung să eludeze cu bună ştiinţă subiectele delicate din fotbalul judeţean. Tocmai de aceea salut reîntoarcerea lui Dragoş Trestioreanu în prima linie a luptei pentru adevăr împotriva mafiei patronate de un personaj tot mai insalubru - "Don Lică".
Acum, titlul este cel al unui material publicat de Dragoş Trestioreanu în gazetaph.ro, în care trage nişte semnale de alarmă faţă de o practică patentă de "Don Lică" despre care am mai vorbit pe acest blog. Iată materialul:
În sportul prahovean nu se întâmplă prea multe, zi de zi, dar tot se mai întâmplă. M-am gândit astfel să iau... taurul de coarne și să vă provoc, cotidian, la câte o dezbatere la care să participați, cât mai mulți posibil, cu comentarii, opinii, idei etc. Nu e o chestiune de rating, chiar dacă prin așa ceva există un site, ci doar o dorință să nu lăsăm lucrurile așa cum vor câte unii, mizând pe lipsa de reacție la diversele matrapazlâcuri ale lor. Stă în puterea noastră, împreună, să le stricăm planurile, unele ce aduc numai rău în acest domeniu, care ar fi trebuit să dea un exemplu pozitiv, ci nu să se îngroape în noroi!
În lumea fotbalului local, se știe - și nu chiar de ieri, de azi - că instituția care organizează campionatele județene de fotbal, AJF Prahova, are anumite... afinități pentru unele dintre combatante, ce beneficiază astfel de un "suport", în varii situații, atunci când le arde buza. Bref, numele promovatelor se cam cunosc chiar de la startul unui sezon, iar acest fapt deranjează. Asta chiar dacă toți cei care se consideră nedreptățiți de la bun început nu au curajul să fie și vocali. Firește, de teama unor pedepse sau a unor presiuni ce le pot afecta direct activitatea. Un ultim episod din "saga" AJF-ului mi-a atras atenția, de curând. Concret, una dintre echipele aflate la... sufletul celor din strada Pielari nr. 5 - deși se jură mereu că nu ar fi chiar așa - este CS Păulești. Destul de recent, portarul titular al acestei formații, Bogdan Rădulescu, alias Bobi, goal-keeper și al echipei multiplu medaliată la minifotbal, la nivel național, Vispești 2010 Ploiești, a protestat la un joc oficial - din postura de rezervă -, în urma unei decizii a brigăzii de arbitri. Perfect regulamentar, a primit cartonașul roșu, iar cazul său a apărut, apoi, pe masa Comisiei de Disciplină a AJF Prahova. Potrivit legilor după care judecă onor CD, Rdăulescu ar fi trebuit suspendat două etape, dar - ciudat - a primit o sancțiune de doar una singură! Astfel încât, el a putut fi din nou pe teren la partida cu CS Blejoi, desfășurată pe arena de lângă pădure. Făcând o mică paranteză, CS Blejoi se numără printre puținele grupări care, la alegerile pentru președinția AJF Prahova, a votat împotriva prelungirii mandatului celor aflați în funcție, ulterior fiind însă aleși aproape în unanimitate! Ca pe vremuri... Cum însă, într-o democrație, nu ar trebui să se aplice principiul "cine nu este cu noi e împotriva noastră", nu ar fi fost cazul ca echipa din Blejoi să sufere din cauza... răzbunării conducătorilor și a altor apropiați ai acestora din cadrul AJF. Însă, nu a fost deloc așa, adăugând și că prezența în fruntea comitetului director a fostului arbitru-asistent cu ecuson FIFA, un fel de... non-grata pe "Pielari nr. 5", Cristi Nica, i-a determinat pe oficialii AJF-ului să fie și mai abitir contra uneia dintre echipele serioase din Liga A Prahova!
Continuarea, aici.

0 Response to ""Câinii" de pe Pielari şi... muşchii lor"

Posting Komentar